Oppsummering fra Venturekonferansen 2022

Den 31. mars ble Venturekonferansen 2022 arrangert på hotell Britannia i Trondheim. Arrangementet var fulltegnet, med 185 deltakere i salen og mange spennende talere på scenen.

Administrerende direktør i Norsk Venturekapitalforening (NVCA), Ellen Amalie Vold, var dagens konferansier og ordstyrer gjennom dagen. Ellen presenterte også noen høydepunkter fra NVCAs årlige aktivitetsanalyse, som publiseres i disse dager. 

Ellen Vold i NVCA

Del 1

Første del av konferansen bestod av en panelsamtale med Terje Eidesmo (Investinor) og Fredrik Winther (Katapult), som diskuterte de seneste trendene i bransjen, hva de finner mest interessant, og deres tanker om kvaliteten på de norske selskapene. 

Deretter var det Odd Reitans tur til å gå på scenen, der han snakket om sine drømmer og ambisjoner – og ikke minst: drømmen om Britannia. Odd brukte også mye tid på å snakke om viktigheten av en god kultur, og at ansatte føler eierskap til bedriften de jobber for.  

Odd Reitan, Reitan Gruppen

Del 2

I del 2 fikk vi høre fra Ingrid Teigland Akay, daglig leder i Hadean Ventures, som snakket om helse-tech og utviklingen under korona. 

Patrick Sandahl (Investinor) og Jostein Vik (Viking Ventures) deltok i en panelsamtale med Ellen, der de diskuterte Euronext Growth: – Vi må ha mer tålmodighet, sitt stille i båten, var budskapet fra Sandahl. 

Vi fikk også høre fra Roger Klausen fra Signicat, som snakket om selskapets erfaring med å bygge en tech-leder fra Trondheim. 

Ellen i samtale med Jostein Vik (Viking Ventures) og Patrick Sandahl (Investinor)

Del 3:

Anne Solhaug Tutar fra Antler åpnet del 3 av konferansen, etterfulgt av Pål Næss i Gelato, som snakket om selskapets vekstreise og investeringsrunden med blant annet Softbank, Insight og Goldman Sachs i fjor. Pål og Anne deltok også i samtale med Ellen om suksessfaktorer for VC-miljøet fremover.

Anne Solhaug, Antler

Terje Eidesmo i Investinor, som var medarrangør av konferansen, avsluttet programmet, og deretter var det duket for mingling, middag og kulturinnslag i Palmehaven på Britannia. 

Takk til alle som deltok på årets konferanse, vi gleder oss allerede til Venturekonferansen 2023!

Terje Eidesmo, Investinor