Møt oss i Arendal

Vi er på plass for Arendalsuka, og skal delta i flere debatter. Her får du en oversikt over hvilke arrangementer vi er med på.

Både Rikke Eckhoff Høvding og styremedlem-Bjarne Lie reiser til Arendal og vil tilsammen delta i fem debatter. Skal du til Arendal, ta kontakt med Rikke.

Internasjonal suksess – neste mål for IKT-næringen?

Norske IKT-bedrifter vokser raskt, men taper likevel markedsandeler internasjonalt. Det er en trend vi kan og må snu – men hvordan gjør vi det?

NVCAs Rikke Eckhoff Høvding deltar i paneldiskusjon med blant andre næringsminister Torbjørn Røe Isaksen, Kahoot-gründer Johan Brand, Innovasjon Norges Elisabeth Svanholm Meyer og Liv Freihow fra IKT Norge.

  • Tirsdag 13/8, kl. 08.30-09.30
  • Sted: Castelle

Arrangør: IKT Norge, les mer her.

Revolusjonen er her. Hvilke norske bedrifter får lån i morgen?

Den teknologiske utviklingen har aldri gått raskere, samtidig vil den aldri gå så sakte som i dag. Mange bransjer har blitt snudd på hodet og store, etablerte selskaper har gått under.

Endringene har gjort at bankene nå tenker annerledes. Samtidig sliter gründere med finansiering og de får heller ikke lån fra bankene. Hvordan skal etablerte norske selskaper få lån i morgen og hvordan kan bankene hjelpe gründerne? NVCAs Rikke Eckhoff Høvding deltar i debatt med Danske Bank-sjefen Trond Mellingsæter, Finans Norges Idar Kreutzer og Innovasjon Norges gründer-sjef Pål Næss.

  • Tidspunkt: Tirsdag 13/8, kl. 16.00-17.00
  • Sted: DN-teltet

Arrangør: Danske Bank og Dagens Næringsliv. Les mer her.

Hvordan kan vi få flere kvinner inn i finansbransjen?

Når stadig flere kvinner tar plass i sentrale posisjoner i Norge er det bra for likestillingen, men også for virksomheten: Selskaper med kvinner i ledelsen i snitt leverer 47 prosent høyere avkastning på egenkapitalen enn de som ikke har det, viser McKinsey sin Women Matter-rapport fra 2017. Derfor er det viktig at finansbransjen henger med i timen og klarer å rekruttere de gode hodene av begge kjønn. I denne debatten spør vi hvorfor finansstudiet taper i konkurransen om å tiltrekke kvinnelige studenter, og hvordan finansbransjen generelt kan øke andelen kvinner.

Rikke Eckhoff Høvding moderer et panel med blant andre Altor-partner Maria Tallaksen, DNBs sjef for havnæringer Kristin Holth, BI professor Hilde C. Bjørland, Argentums Ellen Amalie Vold, Ingrid Beyer fra Hadean Ventures og finansstudent Karoline Glad.

  • Tidspunkt: Onsdag 14/8, 08.30–11.00
  • Sted: Thon Hotel Arendal, Plenumssal

Arrangør: Argentum og BI. Les mer her.

I tillegg deltar styremedlem Bjarne Lie i to debatter:

Lansering av Abelias Omstillingsbaromter

Abelia lanserer for fjerde året på rad vårt Omstillingsbarometer og spør hvordan det står til med omstillingen i norsk næringsliv og offentlig sektor – er vi sinke eller spurter. Har vi den kompetansen som trengs for å holde koken oppe? Investerer vi nok i fremtidens løsninger?

NVCA styremedlem og managing partner i Verdane Capital Bjarne Lie møter blant andre statssekretær i Klima- og miljødepartementet Sveinung Rotevatn og adm. dir i Microsoft Norge Kimberly Lein-Mathiesen til diskusjon.

  • Tidspunkt: Tirsdag 13/8, 10.30–11.30
  • Sted: Telenors Arena

Arrangør: Abelia. Les mer her.

Fra gründerkultur til vekstkultur

Hvorfor har Norge så mange små og mellomstore bedrifter, men bare noen få som vokser seg store? Hvorfor er norske investorer så redde for å ta risiko og satse – på noe som kan bli virkelig stort? Er vi fornøyd der vi er?

NVCA-styremedlem og managing partner i Verdane Capital Bjarne Lie skal forsøke å svare på dette sammen med blant andre Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen og Innovasjon Norge-sjef Håkon Haugli.

  • Tidspunkt: Tirsdag 13/8, 11.30–12.30
  • Sted: Clarion Hotel Tyholmen, Sal B

Arrangør: Innovasjon Norge. Les mer her.

Stikkord: arendalsuka nvca i debatt venturekapital