Karrieredag på BI med Level20

Torsdag forrige uke brukte partnere og investeringsansvarlige i store norske fond inntil seks timer på å dele ut kaffe til studenter en travel septemberdag. Det var duket for Karrieredag på BI.

«Trikset er å starte med å fortelle om porteføljeselskapene, for så å forklare hver vår rolle i økosystemet,» sa Merete Haukås, partner i fond-i-fondet Cubera til sin «stand-kollega» for dagen, Erik Nelson, partner i FSN Capital og ansvarlig for mangfoldssatsningen deres. Han hadde tatt meg seg effekter fra Active Brands. «Da blir det enklere å forklare hva private equity er. De kan se produktene, de kjenner merkenavnene, og kan ta på seg pannebåndet. Da kan vi forklare hvordan Kari Traa jobber med bærekraft og sosialt ansvar, og vi kan snakke om at dette er viktig for våre kunder, dvs pensjonister i hele verden» forteller han.

Maria Tallaksen, partner i Altor, hadde også med seg effekter til sin ettermiddagsøkt på Level20/NVCA-standen. «Jeg håper vel mest de skal fungere som en ice-breaker,» sa hun. Hennes mål for dagen var å snakke med flest mulige studenter slik at flere får en forståelse for hva bransjen er, hvordan vi jobber, investerer og bidrar med verdiskaping i selskapene. Spesielt er hun opptatt å vise at bransjen er en spennende karrierevei, også for kvinner. Derfor har hun engasjert seg i Level20 og bidrar på arrangementene.

«Dette er ikke en mystisk bransje med ansiktsløse finansfolk, det er oss!»

Maria Tallaksen, Altor

Level20 i Norden

Merete Haukås sitter i den nordiske komiteen til Level20, forklarer hvorfor Level20 har gått sammen med NVCA om å besøke norske studiesteder. «En av pillarene til Level20 er outreach. Vi jobber for å få flere kvinner i seniorstillinger på investeringsteamene i venturekapital- og private equity-fond. Da må vi også starte tidlig med bredere rekruttering.»

 «Dette er en spennende bransje for alle, vi trenger flere kvinnelige søkere,» forteller Ingrid Beyer, til en gruppe kvinnelige studenter. Ingrid er ansvarlig for investor relations (investorkommunikasjon og kapitalinnhenting til nye fond) i venturekapitalfondet Hadean Ventures. «Det er noen få som har lest seg opp, og vet hvordan bransjen henger sammen og hvordan vi jobber. Men dessverre har de fleste nok ikke hørt mye oss, derfor er det viktig at vi er her,» er tilbakemeldingen fra Ingrid etter endt dag på stand.

Både Ingrid og Merete sitter i den nordiske komiteen til Level20, som jobber for flere kvinner i seniorinvesteringsroller i VC/PE-fond, og som delte stand med NVCA på Karrieredagen.

Hva skjer neste gang?

  • Torsdag 12. september står vi på stand på Karrieredagen på NHH.
  • I månedsskifte januar/februar drar vi, som i fjor, til NTNU og NHH for å holde bedriftspresentasjoner. Ønsker du å bidra, kontakt oss på reh@nvca.no. Vi har plass til to korte presentasjoner per studiested. Det er også mulig å stå med oss på stand fra kl. 11-15. Datoer bestemmes når påmeldingene åpner senere i høst.

Foto hovedbilde: Sigmund Sagberg Andersen

Stikkord: kvinner i finans private equity venturekapital