17
Nov

PE for breakfast: Hva skjer på Merkur Market?

Det er stor pågang av selskaper som vil ta en enkel vei inn på børs gjennom Merkur Market, og flere PE-selskaper er blant dem som har funnet veien dit det siste året. På et snaut år har verdien av selskapene på "minibørsen" mer enn tidoblet seg, men hva har det å si for norsk VC/PE?

Det er stor pågang av selskaper som vil ta en enkel vei inn på børs gjennom Merkur Market, og flere PE-selskaper er blant dem som har funnet veien dit det siste året. På et snaut år har verdien av selskapene på «minibørsen» mer enn tidoblet seg, men hva har det å si for norsk VC/PE? Vi runder av årets rekke av PE for Breakfast med en diskusjon om Merkur Market – hot or not?

I panelet sitter:

  • Peter Straume, Managing Partner og CEO i ABG SC. ABG har deltatt som tilrettelegger for hele 40 prosent av de 14 milliardene i ny egenkapital som er hentet til Merkur-selskapene i forbindelse med opptak på markedsplassen i 2020.
  • Pernille Skarstein Christensen, Investeringsdirektør i C WorldWide Asset Management (tidligere Carnegie). C WorldWide forvalter 190 MRD NOK i aksjer på vegne av kunder globalt, med hovedtyngde i Sverige og Norge og de har investert i Agilyx og Volue som nylig ble notert på Merkur Market.
  • Erik Fjellvær Hagen, Managing partner i Viking Venture. Viking har notert flere porteføljeselskaper på Merkur Markets den siste tiden, blant annet Mercell og House of Control.
  • Birgit Liodden, gründer av TOOL og styremedlem i TECO 2030. Sistnevnte ble notert på Merkur Markets i oktober, som et av minibørsens mange grønne selskaper.

Paneldeltakerne svarer gjerne på spørsmål fra NVCAs medlemmer, så send inn det du lurer på til eav@nvca.no på forhånd!

Tid: Tirsdag 17. november, kl. 09.00-10.00 .

Deltakere: Kun medlemmer

Sted: Zoom. Møtelink sendes alle påmeldte mandag 16. november.

Påmelding her.